Nieuws

Voorjaarsmarkt 2023

Stichting Dorpsverfraaiing Twello organiseert haar jaarlijkse voorjaarsmarkt op 13 mei 2023 op het Dorpsplein in Twello. Traditiegetrouw op de zaterdag voor Moederdag.
Ook nu is er weer een ruime keus uit éénjarige planten van mooie kwaliteit.
Desgewenst kunnen wij uw aangekochte planten weer oppotten in uw meegebrachte bakken/potten.
En indien nodig hebben wij ook weer een brengservice naar uw auto, mits die niet te ver weg staat.

Ook nu zijn er weer hobbyisten van de partij die hun eigen gemaakte producten willen aanprijzen en verkopen.
Gezien de verbouw van het Dorpsplein worden de kramen opnieuw gesitueerd.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

En als klap op de vuurpijl gaat het shantykoor “Trossen Los” ons ook weer verblijden op mooie zeemansliederen.

Dus graag tot 13 mei voor een mooie dag in Twello!

Knuffelboom kerst 2022

Nieuw van de Stichting Dorpsverfraaiing Twello, de knuffelboom.

Een van de enthousiaste medewerkers van de Dorpsverfraaiing heeft aan de Duistervoordseweg in Twello een oude boom ‘geadopteerd’. Deze boom is zijn knuffelboom geworden. Normaal staan er plantjes in de stam. Echter met de kerst moest deze boom ook versierd worden en zie hier het mooie resultaat.

Rotonde Molenstraat in Kerstsfeer

De rotonde aan de Molenstraat is de laatste (vierde) rotonde die met behulp van twee geplaatste schalen van mooie planten wordt voorzien.

De mannen van de groenploeg hebben deze rotonde vorig jaar met de Kerst al mooi versierd, en dit jaar is dit nog uitbundiger gedaan. Een gewaagde, doch zeer mooi resultaat.

Kerst 2022

Dorpsverfraaiing Twello krijgt af en toe vragen waarom er dit jaar geen kerstboom komt in het centrum.

Voor het plaatsen van een kerstboom gaat flink wat voorbereiding aan vooraf. En aangezien wij informatie hebben gekregen dat het Dorpsplein pas eind december opgeleverd zou worden hebben wij besloten om dit jaar geen kerstboom in het centrum te plaatsen. Ook wij vinden dit jammer, maar volgend jaar weer nieuwe kansen.

Wel worden traditiegetrouw de kleine kerstbomen op diverse plaatsen in het centrum geplaatst.

Rabo clubsupport

 

Wij bedanken iedereen die tijdens deze actie van de Raboclub Support op ons heeft gestemd.

Met uw steun hebben wij een bedrag mogen ontvangen van €1761,61.

Uiteraard wordt dit bedrag goed besteed voor het mooie werk dat wij doen.

Voorjaarsmarkt 2022 groot succes

De voorjaarsmarkt van 7 mei 2022 was een groot succes.

Na 2 jaar niet mogen vanwege corona was het fijn deze markt weer te kunnen houden.
Het weer was perfect, de planten voor Moederdag vonden weer hun weg naar moeders, maar ook om de eigen tuin en balkons weer op te fleuren.

De bezoekers waren blij dat deze markt weer mogelijk was en mooi om te zien dat de sociale contacten weer werden aangehaald.

De 19 aanwezige hobbyisten hadden ook een prima dag en tenslotte werd de stemming nog verder verhoogd door optredens van het shantykoor 'de Trossen Los'.

Iedereen hartelijk dank voor deze mooie dag!

 

Kaasactie Zuivelhoeve

De Zuivelhoeve in Twello heeft een kaasactie gevoerd. Uit de vele stichtingen/verenigingen is Dorpsverfraaiing Twello hiervoor uitgekozen. Dankzij de verkoop van kaas Subliem heeft dit een mooi bedrag van €450,- voor de stichting opgeleverd. Ook dank aan de kopers van deze kaas waardoor dit mogelijk is geworden.

 

Kerstboom 2021

 

De kerstboom op het Dorpsplein van Twello staat er fantastisch bij.

Alweer een fraaie boom en de lampjes zijn er mooi in aangebracht.

Hopelijk dragen de vele lichtjes bij aan troost en hoop voor de toekomst in deze nog steeds moeilijke tijden.

Renault van het type OS uit 1924

Deze foto is gemaakt tijdens de deelname in 2008 aan de jaarlijkse ‘Klompenweek’ in Twello. Naast bloemen bestaat de lading uit groente. Lading die bijna 30 jaar gereden is van tuinders naar de veiling in Twello en vandaar naar afnemers.

Deze Renault is van het type OS uit 1924, gekocht in 1994 van de vorige eigenaar uit Epe. Van oorsprong komt deze auto uit Verviers. De restauratie heeft 4 jaar geduurd. Sinds 2004 rijdt Dick de Wilde met deze auto mee in de elf-steden-tocht.

 

Bloembollen van Baltus Vaassen

Om onze ca 100 bloembakken en 3 rotondes er netjes uit te laten zien hebben wij een fijne samenwerking met Baltus Bloembollen uit Vaassen.

Zij voorzien ons jaarlijks van prachtige bloembollen. Indien u op de foto klikt ziet u hier een mooi filmpje van.

 

Goud op Europees niveau voor de gemeente Voorst

In Oostenrijk werd op zaterdag 28 september door de jury van Entente Florale Europa de goud plaquette uitgereikt aan burgemeester Penninx.

De wedstrijd:

In 2018 werd de gemeente Voorst uitgeroepen tot “Groenste gemeente van Nederland” en dit goud gaf recht op mee doen op internationaal niveau, genomineerd te worden tot “groenste gemeente van Europa”.

De wedstrijd bestaat sinds 1975 en wordt georganiseerd door de vereniging voor bloemrijkheid en landschap.

Op 16 juli j.l. werd de internationale jury van Entente Florale Europa ontvangen op het gemeentehuis in Twello. Na een indrukwekkende presentatie aldaar trokken de juryleden te voet, per fiets en per bus door de gemeente, speciale aandacht  kreeg de dorpskern Twello. Op verschillende plekken werd aandacht besteed aan “groene” elementen. In de Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk kreeg houtbewerking aandacht en in het centrum werd er door Piet Groters bij de plantenbakken uitleg gegeven over het werk van de Dorpsverfraaiing. Om in aanmerking te komen voor de gouden plaquette wordt het groenbeleid in de breedste zin van het woord onder de loupe genomen. Groenste gemeente word je dus niet zomaar!

De uitslag

Voor de uitslag moest gewacht worden tot zaterdag 28 september.
Burgemeester Penninx, wethouder van der Sleen en een paar medewerkers van de gemeente reisden met een busje af naar Oostenrijk.
’s Avonds werd de uitslag bekend gemaakt. De strijd ging tussen gemeenten uit Italië, Hongarije, Oostenrijk, België, Ierland, Tsjechië, Duitsland en de Nederland.

Blijdschap  verscheen er op de gezichten van de vertegenwoordigers van de gemeente Voorst bij de bekendwording: “groenste gemeente”.
Trots nam burgemeester Penninx de gouden plaquette in ontvangst.

“Gefeliciteerd iedereen, inwoners en medewerkers, die op 16 juli jl. heeft meegedragen aan deze gouden prijs. We zijn trots!”